sssht-vierkant-wit

Over
De Botenfluisteraar

sssht-vierkant-wit

Ruime ervaring in jachtbouw

Cor-berlee-de-botenfluisteraar

Zeilen is vrijheid

Vrij. Zo zou iedereen zich aan boord moeten voelen. Of je nou een kind, een hond of een topzeiler bent. De man achter De Botenfluisteraar, Cor Berlee, heeft de zeilsport zelf op veel verschillende manieren beleefd, als wedstrijdbemanning, schipper, solo-zeiler en nu als familieman met vrouw en drie dochters. Hij heeft ervaren hoe belangrijk het is dat iedereen zich prettig voelt aan boord en hoe handige aanpassingen aan het in– of exterieur hier aan kunnen bijdragen.

In zijn werkende leven heeft Cor altijd aan boten gewerkt. Zijn eerste grote klus na zijn opleiding jachtinterieurbouw was een complete refit van een 56-voets Frans Maas Ontwerp, gebouwd door Standfast in 1971. Daarna heeft hij een aantal jaar gewerkt als zeilmaker en bouwde hij een oceaan roeiboot, de Vopak Victory, die vervolgens diverse records op zijn naam schreef.

“Jammer dat veel mensen de mindere kanten van hun boot voor lief nemen terwijl ze vaak prima zijn aan te passen.”

Frans-maast-standfast-56-refit

Refit 56-voets Frans Maas Ontwerp, gebouwd door Standfast

vopac-victory-oceaanroeiboot

Recordbrekende oceaanroeiboot Vopac Victory

Zijn rijke materiaalkennis breidde Cor verder uit door te experimenteren met carbon composieten bij de bouw van wedstrijdjachten bij een gerenommeerde werf. Toen de werf ook composiet onderdelen ging ontwikkelen voor de superjachtbouw, raakte Cor bekend met hoge kwaliteitseisen en strakke planning van deze branche. In zijn laatste functie als projectleider bij een superjachtwerf droeg hij hier de verantwoordelijkheid voor. Vanuit die stevige basis van vakmanschap en projectmanagement keerde Cor terug naar zijn passie; het verbeteren van zeilboten.

boten-fluisteraar

What’s in name?

Wie de hondenfluisteraar wel eens heeft gezien, weet; de wisselwerking tussen hond en baasje is de sleutel tot balans. Zo is het ook met boten en booteigenaren. Het is volledig afhankelijk van de behoeften van de bemanning hoe je de boot het beste kan inrichten. Daarom wil De Botenfluisteraar niet alleen de boot goed leren kennen, maar kruipt hij ook in de huid van de bemanning.

Contact